Searching
Please wait

Nieuwe organisatie voor jeugdvakanties opent haar deuren

jan, 30 || No Comments |

Vorige week is, onder de naam eisvrij, een nieuwe organisatie voor jeugdvakanties, van start gegaan. Eisvrij is opgericht door voormalig directeuren van grote (vakantie)aanbieders. De oprichters vinden dat kinderen en jongeren, in een samenleving waar de druk op hen om te presteren toeneemt, de ruimte verdienen om te ontspannen en nieuwe dingen te ontdekken. Daarom bieden zij niet alleen zomerkampen en jeugdvakanties aan, maar ook weekendactiviteiten en naschoolse activiteiten. In tegenstelling tot bij de meeste andere aanbieders bepalen kinderen en jongeren bij eisvrij zelf, binnen het aanbod, wat ze wanneer gaan doen. Daarbij is altijd deskundige begeleiding aanwezig.

“Pure ontspanning staat, vanwege de steeds hoger wordende eisen vanuit de samenleving en volle agenda’s van de ouders, steeds meer onder druk bij kinderen en jongeren. Deze ontspanning is echter nodig om de jeugd zelfstandig meningen te laten vormen en keuzes te laten maken. Dan is het wel handig als ze in alle vrijheid hebben kunnen ervaren hoe dingen werken en wat er te koop is in de samenleving. Daar gaan wij ons hard voor maken. Daar worden ze niet alleen gelukkig van, maar uiteindelijk leren ze er ook nog van”, aldus Jos Verveen, commercieel directeur van eisvrij.

Eisvrij wil kinderen en jongeren maximaal de ruimte geven op momenten dat zij vrij zijn: na school, in het weekend en tijdens de vakantie. Het aanbod van eisvrij bevat onderdelen waar kinderen en jongeren niet snel op andere manier mee in aanraking komen, zoals slapen in de (Nederlandse) sneeuw, logeren op de boerderij en wonen op een eiland. Speciaal voor kinderen die van extra uitdaging houden heeft eisvrij het zomerkamp ‘saaaaai’ ontwikkeld. Tijdens deze vakantie leren kinderen o.a. op een veilige manier hoe ze moeten vliegen in de lucht. Daarnaast heeft eisvrij zomerkampen ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 10 – 19 jaar die (voor het eerst) zonder hun ouders naar het buitenland willen. Ook tijdens deze vakanties bepalen kinderen en jongeren zelf, onder begeleiding, wat ze wanneer gaan doen binnen het aanbod.

Alternatief voor of aanvulling op buitenschoolse opvang (bso)

Eisvrij is er echter ook doordeweeks voor kinderen. Als alternatief voor of aanvulling op de bestaande buitenschoolse opvang heeft eisvrij het programma ‘school is uit’ ontwikkeld. Kinderen worden in een terreinwagen van school gehaald en gaan iedere week iets doen waarvan ze vooraf niet weten wat het is: op stap met de boswachter, stratenmaken en aansluitend iets drinken in de bouwkeet, sleutelen aan een auto in een garagebedrijf of meehelpen in het dierenassiel. Op die manier wil eisvrij het blikveld van kinderen vergroten en hen een eigen mening laten vormen over zaken waar ze wellicht nog nooit mee in aanraking zijn gekomen, maar die wel bestaan.

Over de oprichters

De initiatiefnemers achter eisvrij hebben samen meer dan 30 jaar ervaring met het werken voor de jeugd en het organiseren van activiteiten, zomerkampen en jeugdvakanties. Algemeen directeur Dick Poortinga was 15 jaar directeur van Eurocamp, Keycamp en Ecamp, stuk voor stuk specialisten in gezinsvakanties. Commercieel directeur Jos Verveen was mede-oprichter en 8 jaar werkzaam voor een jeugdadvies- en communicatiebureau. Operationeel directeur Piet-Hein Herfkens was 8 jaar werkzaam voor een grote reisorganisatie voor zomerkampen en jeugdvakanties. Omdat ze vinden dat kinderen en jongeren meer ruimte verdienen, hebben ze eisvrij opgericht.

Begeleiding

Bij alle activiteiten, zomerkampen en jeugdvakanties van eisvrij bepalen de kinderen zelf, in overleg met elkaar, binnen het aanbod wat ze wanneer gaan doen. Zo kiezen ze hun eigen tempo en ontspanningsmomenten en ontstaat er ook een echt vrijetijdsgevoel. Bij alle activiteiten van eisvrij is altijd deskundige begeleiding aanwezig. De begeleiders beschikken allemaal over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Voor meer informatie kun je terecht op www.eisvrij.nl en voor een overzicht van alle activiteiten, weekendvakanties, zomerkampen en jeugdvakanties ga je naar www.eisvrij.nl/activiteiten

Wat zoek je?

Over J/M
J/M is een informatief, journalistiek maandblad met een uitgebreide website vol achtergrondinformatie voor ouders van 4- tot 16-jarigen. J/M richt zich op alle aspecten van het ouderschap. Niet belerend, maar praktisch, toegankelijk en betrokken. De redactie informeert ouders helder en deskundig over de vele beslissingen die bij het opvoeden gemaakt moeten worden.

Naar de J/M website>

Volg ons op Facebook

Rubrieken

  • Aanbiedingen (22)
  • Gallery (2)
  • Nieuws (9)
  • Reisverslagen (38)
  • Slideshow (11)

Recente foto’s

Advertentie