Searching
Please wait

J/M’s favoriete campings: Frankrijk

sep, 21 || 1 Comment | Tags:
frankrijkcamping

Er zijn altijd late beslissers die pas vlak voor de vakantie een knoop doorhakken. J/M helpt ze eenhandje door de 25 leukste campings in Spanje, Frankrijk, Italië en natuurlijk Nederland op een rijtje te zetten. Criteria: niet te massaal, groen, kindvriendelijk en voor elke leeftijd wat te doen!

Moulin de Liort (1)
Ligging: Le Salvetat-Peyralès, Aveyron, Zuid-West Frankrijk
Kinderen: +++
Pubers: -/+
Water op camping: ++
Water in de buurt: +
Activiteiten: +++
Prijsindicatie: vanaf € 23,50 per nacht
Website: www.campingliort.com
De beheerders van deze natuurcamping organiseren voor kinderen tal van activiteiten. Tochtjes met de tractor, klauteren door de rivier, vleermuizen zoeken, ponyritjes, watermolens maken of kleien. Spartelen en dijken bouwen kan ook: in de rivier die pal door de camping stroomt. In de buurt liggen ook grotere meertjes. Tal van Middeleeuwse stadjes zijn de moeite waard.

Ascou la Forge / Mountain sports (2)
Ligging: Ascou, Languedoc-Roussillon, Zuid-Frankrijk
Kinderen: +
Pubers: +++
Water op camping: ++
Water in de buurt: +
Activiteiten: +++
Prijsindicatie: vanaf € 22,50 per nacht, bungalows vanaf € 525,- per week
Website: www.mountain-sports.net
Op deze sportcamping in de Franse Pyreneëen kun je elke ochtend aan een andere activiteit meedoen: rotsklimmen, raften, speleologie, bergwandelen, kayakken, mountainbiken. Alles onder deskundige leiding van Nederlandse sportinstructeurs. Dus stuur je pubers met een gerust hart mee. Kleine kinderen kunnen dammetjes bouwen en afkoelen in de bergrivier.

Mas de la Fargassa (3)
Ligging: Amélie les Bains, Languedoc-Roussillon, Zuid-Frankrijk
Kinderen: +++
Pubers: -/+
Water op camping: +
Water in de buurt: ++
Activiteiten: ++
Prijsindicatie: vanaf € 25,- per nacht
Website: www.fargassa.com, www.solane.info
Aan het eind van een lange en soms smalle bergweg ligt een waar paradijsje. Op deze kleine camping lopen ezels en paarden vrij rond. ‘s Nachts scharrelen er wilde varkentjes rond je tent. De gasten trekken hun groenten uit de moestuin of schuiven aan een lange tafel aan voor een vegetarische maaltijd. De beek zorgt voor verfrissing, de zee is op anderhalf uur rijden. Deze zomer gaat op 5 kilometer afstand een grotere dependance open, landgoed Solane.

Club de Vacances
Duravel (4)
Ligging: Duravel, Dordogne, Zuid-West Frankrijk
Kinderen: +++
Pubers: +++
Water op de camping: +++
Water in de buurt: ++
Activiteiten: +++
Prijsindicatie: vanaf € 27,90 per nacht, bungalows vanaf € 240,- per week
Website: www.clubdevacances.eu
Dit viersterren vakantiepark heeft eigenlijk alles wat gezinnen willen: goed verzorgde kampeerlaatsen en huisjes, twee grote zwembaden en allerlei mogelijkheden om te sporten (van paardrijden tot bergbeklimmen). Maar wat dit park vooral bijzonder maakt, is het entertainment. Geen aftandse miss-verkiezingen, maar (bijna) professioneel uitgevoerde musicals en shows in het eigen openluchttheater.

Mas Carriere (5)
Ligging
: Saint André de Majencoules , Cevennen, Zuid-West Frankrijk
Kinderen: +++
Pubers: –
Water op de camping: ++
Water in de buurt: ++
Activiteiten: +
Prijsindicatie: vanaf € 15,- per nacht
Website: http://camping.mascarriere.free.fr/lieu.htm
Jij voor de tent met een boek, terwijl je kinderen lekker dijkjes bouwen in een veilige, ondiepe rivier. Bij deze camping bij de boer sta je in een boomgaard langs het water. De kampeerplaatsen zijn groot en bij elke tent staat een stenen tafel waarop je kunt koken. Dit soort ideale campings voor rustzoekers met kleine kinderen zijn er in Frankrijk wel meer, maar je moet ze maar net weten te vinden. Deze ligt bovendien in de prachtige Cevennen.

Goudal (6)
Ligging
: Le Salvetat sur Agoût, Languedoc-Roussillon, Zuid-Frankrijk
Kinderen: +++
Pubers: +++
Water op de camping: +++
Water in de buurt: +++
Activiteiten: +++
Prijsindicatie: vanaf € 24,35 per nacht, chalet vanaf € 695,- per week
Website: www.goudal.com
Wie van rust, natuur en sport houdt, komt op deze camping volledig aan zijn trekken. De ligging is subliem: op 750 meter hoogte, midden in een natuurpark en omgeven door bergen, bossen en meren. De Nederlandse eigenaar kiest ervoor de camping kleinschalig te houden. Wat niet wil zeggen dat je haring aan haring staat: het terrein met eigen zwemwater en bron meet 37 hectare. Chalets, trekkershutten en zelfs tipi’s kunnen worden gehuurd. Op de camping zelf zijn genoeg speelmogelijkheden. De dochter van de eigenaar organiseert daarnaast geslaagde kinderactiviteiten. Jonkies doen wandel- en speurtochten, pubers hebben zelfs hun eigen kampement en overnachten in de bossen.

Municipal des Escoumes (7)
Ligging
: Vinça, Languedoc-Roussillon, Zuid-Frankrijk
Kinderen: ++
Pubers: ++
Water op de camping: +++
Water in de buurt: +
Activiteiten: ++
Prijsindicatie: vanaf € 24,80 per nacht
Website: www.ville-vinca.fr
Deze gemeentecamping ligt aan het meer van Escoumes, waar kinderen graag dobberen of vissen en pubers wedstrijdjes doen wie het eerst aan de overkant is. De zon zie je zakken achter de hoogste toppen van de Pyreneneën. En wanneer het donker is, kun je prima fikkies stoken aan de oevers van het water. Wandeltochten in de bergen of dagtrips naar Perpignan of de Middellandse Zee: ook de omgeving biedt veel moois.

l’Etang de la Fougeraie (8)
Ligging
: Saint Léger de Fougeret, Morvan, Midden-Frankrijk
Kinderen: +++
Pubers: +
Water op de camping: ++
Water in de buurt: +
Activiteiten: ++
Prijsindicatie: vanaf € 19,90 per nacht, chalet € 480,- per week
Website: www.campingfougeraie.com
Wie met kinderen wil picknicken in de omgeving maar geen zin heeft om te sjouwen, huurt bij de camping- eigenaar een ezel. Maar ook op de camping kun je je prima vermaken. De kampeerplaatsen en chalets zijn gesitueerd rond een meer met strand, afkomstig uit natuurlijke bronnen. Geen smoezelig grauw zwemwater dus. Daarnaast is er een speciale vijver om te vissen. Wie meer dieren wil zien, kan een bezoek brengen aan de nabijgelegen boerderij of manege.

Le moulin Neuf (9)
Ligging
: Uzès, Languedoc-Roussillon, Zuid-Frankrijk
Kinderen: +++
Pubers: +++
Water op de camping: +++
Water in de buurt: +
Activiteiten: ++
Prijsindicatie: vanaf € 24,- per nacht
Website: www.le-moulin-neuf.fr
Een mooie camping met een royaal zwembad, waar zowel rustzoekers als ondernemende types zich weten te vermaken. Vanuit je tent of één van de karakteristieke huisjes loop je naar de tennisbaan, de minigolf of het volleybalveld. Om de hoek ligt het pittoreske stadje Uzès, waar je goed kunt eten. Ook pubers hebben het hier erg naar hun zin. Bezoekers roemen de saamhorigheid onder de groepen jongeren van verschillende nationaliteiten.

La Charme (10)
Ligging
: Coullons, Centre, Midden-Frankrijk
Kinderen: +++
Pubers: +++
Water op de camping: ++
Water in de buurt: +
Activiteiten: +++
Prijsindicatie: vanaf € 747,- per week
Website: www.charme.nl
Elke dag staan er op La Charme zo’n twintig tot dertig leraren en vrijwilligers klaar om met de campinggasten te gaan dansen, toneelspelen, grimeren, zingen, gedichten schrijven, schilderen en nog veel meer leuke bezigheden. Voor de leeftijdsgroepen 3-12 jaar, 12-16 jaar, 16-20 jaar en volwassenen zijn er creatieve weekprogramma’s, zowel voor beginners als gevorderden. Overdag zelf oefenen en ‘s avonds naar de voorstelling van anderen kijken. Deelnemers slapen in hun eigen tent of in een blokhut. Aan het begin en eind van de zomervakantie is er nog plek.

Goed om te weten
De hier genoemde prijzen zijn indicaties.

Ze zijn inclusief:

 • Autostandplaats
 • Toeristenbelasting

Exclusief:

 • Stroom
 • Tweede tent
 • Reserveringskosten
 • Huisdieren.

*De bij de campings genoemde prijzen gelden voor 2 volwassenen en 2 kinderen tot 10 jaar.  J/M is niet aansprakelijk voor prijswijzigingen.


Frankrijk campings weergeven op een grotere kaart

Samenstelling: Daphne de Groot | Eva Schuurmans | Evert de Vos

 

 

Tags:
 • Jerry

  Leuk overzicht van heel verschillende campings. Je hebt mij weer wat verder geholpen, waarvoor dank! Jerry

Wat zoek je?

Over J/M
J/M is een informatief, journalistiek maandblad met een uitgebreide website vol achtergrondinformatie voor ouders van 4- tot 16-jarigen. J/M richt zich op alle aspecten van het ouderschap. Niet belerend, maar praktisch, toegankelijk en betrokken. De redactie informeert ouders helder en deskundig over de vele beslissingen die bij het opvoeden gemaakt moeten worden.

Naar de J/M website>

Volg ons op Facebook

Rubrieken

 • Aanbiedingen (22)
 • Gallery (2)
 • Nieuws (9)
 • Reisverslagen (38)
 • Slideshow (11)

Recente foto’s

Advertentie